Kukbuk
Kukbuk

Grillowany łosoś z cytryną i wiosenną sałatką z młodych ziemniaków, rzodkiewki i ze szparagów

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
SAŁATKA
młode ziemniaki
500 g
szparagi
1 pęczek
rzodkiewki
1 pęczek
ogórki małosolne
2 sztuki
jogurt naturalny
150 ml
majonez
50 g
sok z cytryny
1 łyżeczka
koperek
1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
GRILLOWANY ŁOSOŚ
łosoś MOWI
500 g (2 x 250 g)
szczypta soli

krok 1

Ziemniaki oczyszczamy i gotujemy do miękkości. Szparagom odcinamy zdrewniałe końcówki i grillujemy je z odrobiną soli. Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w ćwiartki. Ogórki kroimy w kostkę. Wszystkie przygotowane warzywa wrzucamy do miski.

krok 2

Pozostałe składniki, oprócz koperku, mieszamy ze sobą, by powstał sos, i dodajemy go do warzyw. Koperek siekamy i wsypujemy do sałatki.

krok 3

Łososia solimy i grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu. Podajemy z wiosenną sałatką.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk