Drożdżowa bułka z szarpaną wieprzowiną, kimchi i cheddarem
czas przygotowania: 35 minut + czas przygotowania mięsa
typ diety: dowolna
typ posiłku: śniadanie
- Marynowana szarpana wieprzowina:
- sok pomarańczowy
- 30 ml
- sos sojowy
- 3 łyżki
- czosnek
- 2 ząbki
- mielona słodka papryka
- 1 łyżeczka
- mielona ostra papryka
- 1/2 łyżeczki
- cukier trzcinowy
- 1 łyżeczka
- łopatka wieprzowa
- 400 g
- cebula
- 1 sztuka
- bułeczki drożdżowe:
- mleko
- 40 ml + łyżka do smarowania bułeczek
- woda
- 75 ml
- cukier
- 10 g
- suche drożdże
- 3 g
- masło
- 40 g
- mąka pszenna
- 240 g
- sól
- 3/4 łyżeczki
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- oliwa
- do smarowania
- biały sezam
- do posypania
- sos sriracha-majo:
- majonez
- 100 ml
- sos sriracha
- 1 łyżka
- sok z limonki
- 20 ml
- czosnek
- 1 ząbek
- sól
- do smaku
- kanapka:
- bułeczki drożdżowe
- 2 sztuki
- masło
- do smarowania
- cheddar
- 4 plasterki
- kimchi
- 100 g
- szarpana wieprzowina
- 400 g
- rukola
- garść
- sos sriracha-majo
- 2 łyżki