Dorsz w panierce z kaszy gryczanej z sosem jabłkowym i ogórkami
czas przygotowania: 35 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- 2 porcje:
- Dorsz:
- polędwica z dorsza
- 2 kawałki
- kasza gryczana
- 100 g
- świeży siekany koperek
- 1 łyżka
- jajko
- 1 sztuka
- czosnek
- 1 ząbek
- mąka pszenna
- 100 g
- sól
- Sos:
- wytrawny cydr lub niesłodzony sok jabłkowy
- 500 ml
- liść laurowy
- 2 sztuki
- czosnek
- 1 ząbek
- ziele angielskie
- 5 ziaren
- masło
- 100 g
- śmietanka 30%
- 100 ml
- Ogórki:
- ogórek konserwowy
- 4 sztuki
- czosnek
- 1 ząbek
- świeże chili
- pół sztuki
- miód
- 1 łyżka
- olej
- 1 łyżka