Domowy podpłomyk z szaszłykami z salsą z grillowanych warzyw
czas przygotowania: 30 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- 6 porcji:
- podpłomyk
- mąka pszenna
- 200 g
- sól
- 1/2 łyżeczki
- roztopione masło
- 2 łyżki
- wrzątek
- ok. 100 ml
- szaszłyki
- mięso mielone z karkówki
- 300 g
- mielona słodka papryka
- 1/2 łyżeczki
- mielona ostra papryka
- 1/2 łyżeczki
- suszony tymianek
- 1/2 łyżeczki
- musztarda
- 1 łyżka
- sól i pieprz
- do smaku
- czerwona cebula
- 3 sztuki
- kiełbasa polska (np. śląska)
- 3 pętka
- rozmaryn
- 6 gałązek
- olej
- 2 łyżki
- ocet winny
- 3 łyżki
- salsa
- czerwona papryka
- 1 sztuka
- żółta papryka
- 1 sztuka
- cukinia
- 1 sztuka
- bakłażan
- 1/2 łyżka
- kapary
- 1 łyzka
- parmezan w płatkach
- 2 łyżki
- cytryna
- 1 sztuka
- sól i pieprz
- do smaku