Domowe nachosy zapiekane z chili sin carne
czas przygotowania: 50 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
- Nachosy:
- domowa tortilla pszenna
- 2 sztuki
- mielona słodka papryka
- 1 łyżeczka
- sól
- ½ łyżeczki
- oliwa
- 2 łyżki
- Chili sin carne:
- czerwona cebula
- 1 sztuka
- biała cebula
- 1 sztuka
- czosnek
- 2 ząbki
- wędzone tofu
- 200 g
- papryczka chili
- 1 sztuka
- czerwona papryka
- 1 sztuka
- żółta papryka
- 1 sztuka
- cukinia
- 1 sztuka
- ugotowana ciecierzyca
- 100 g
- czerwona fasola kidney w puszce
- 240 g
- kukurydza konserwowa
- 100 g
- pomidor malinowy
- 3 sztuki
- oliwa
- 2 łyżki
- mielony kmin rzymski
- ½ łyżeczki
- mielona wędzona słodka papryka
- 1 łyżeczka
- oregano
- 1 łyżeczka
- czekolada gorzka
- 2 kostki
- koncentrat pomidorowy
- 1 łyżka
- marynata z papryczki smoked chipotle
- 1 łyżka
- bulion warzywny
- 150 ml
- brązowy cukier
- ½ łyżeczki
- majeranek
- 1 łyżeczka
- cynamon
- ⅓ łyżeczki
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- Dodatkowo:
- oliwa
- 1 łyżka
- wegański ser cheddar
- 100 g
- świeża kolendra
- do smaku
- czarne oliwki
- 10 sztuk