![Wege śniadania słodkie. Crumble jabłkowo-bananowe (fot. Maciek Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/LG74wSmQUJy_pYvxX8Jh5R8XfOJEsMladRV1b8KnKMs/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMDEtMjYv/V2VnZV9zbmlhZGFu/aWFfcyVDNSU4Mm9k/a2llMjM5OC5qcGc.jpg)
Crumble jabłkowo-bananowe
typ diety: wegańska
typ posiłku: śniadanie
- płatki owsiane górskie
- 150 g
- wegańska margaryna lub olej kokosowy
- 50 g
- masło orzechowe
- 1 łyżka
- syrop klonowy
- 60 g
- cynamon
- ½ łyżeczki
- ekstrakt z wanilii
- 1 łyżeczka
- banan
- 3 sztuki
- jabłko
- 3 sztuki
- olej kokosowy
- do posmarowania formy
- Do podania:
- wegański jogurt kokosowy
- według uznania