Przepis i zdjęcia: Tosia Kolo / Burczymiwbrzuchu.pl
krok 1
Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Kroimy bagietkę na 16 kromek, każdą z nich obtaczamy z dwóch stron w oliwie. Pieczemy około 10 minut, aż zbrązowieją.
krok 2
Ser halloumi odcedzamy, kroimy wzdłuż na pół, a każdą połówkę jeszcze na osiem części. Rozgrzewamy patelnię grillową i zwykłą patelnię.
krok 3
Za pomocą papierowego ręcznika rozsmarowujemy niewielką ilość tłuszczu na patelni grillowej. Układamy na niej kawałki sera halloumi i grillujemy z dwóch stron.
krok 4
Na drugiej patelni smażymy jagody z cukrem – przez kilka minut, aż osiągną konsystencję konfitury. Wyjmujemy grzanki z piekarnika, układamy na nich ser i po łyżeczce jagód. Dekorujemy każdą listkiem mięty.