![Przepis na ciasto migdałowe z konfiturą brzoskwiniową. Konfitura brzoskwiniowa - PRZEPIS (fot. dinnershow.studio)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/xDeoMo7u7aB5RsI1uMcnu3aIfr1ZBmxfGcSM0kHumOI/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjIvMDgtMjQv/c2xvZGtpZV9CYXNp/YV9EZXJlbl9NYXJ6/ZWM2NjA2LmpwZw.jpg)
Ciasto migdałowe z maślaną konfiturą z brzoskwiń
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
- konfitura brzoskwiniowa z wanilią:
- duże brzoskwinie
- 4-5 sztuk
- cukier
- 4-5 łyżek
- masło
- 3 łyżki
- sok z cytryny
- 4 łyżki
- ziarenka z laski wanilii
- z 1 sztuki
- kruche ciasto:
- żółtko jajka „zerówka”
- 3 sztuki
- zimne masło
- 100 g
- mąka pszenna
- 200 g
- sól
- duża szczypta
- cukier puder
- 1 łyżka
- masa migdałowa:
- cukier
- 60 g
- jajko „zerówka”
- 1 sztuka
- żółtko jajka „zerówka”
- 1 sztuka
- ziarenka z laski wanilii
- z 1 sztuki
- mleko skondensowane lub śmietanka 36%
- 1 łyżka
- twaróg
- 150 g
- mielone na mąkę migdałów
- 100 g
- mąka pszenna
- 1 łyżka
- sól
- szczypta
- Dodatkowo:
- śmietana
- do podania