Kukbuk
Kukbuk

Casarecce z zielonym pesto, burakiem i serem pleśniowym

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
barak
2 sztuki
migdały blanszowane
60 g
makaron casarecce
400 g
sól
do smaku
pieprz
do smaku
ser z niebieską pleśnią
150 g
Barilla Pesto alla Genovese
1 słoiczek

Przepis i wykonanie: Diana Kosiorek


Zdjęcie: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Marcin Lewandowski

krok 1

Buraki gotujemy do miękkości. Migdały prażymy na suchej patelni.

krok 2

Makaron gotujemy al dente, odcedzamy – zostawiamy 100 mililitrów wody z gotowania.

krok 3

Ugotowane buraki kroimy na kawałki. Łączymy z pokruszonym serem, ugotowanym casarecce, pesto i wodą z gotowania makaronu. Dokładnie mieszamy.

krok 4

Podajemy posypane prażonymi migdałami.

Materiał powstał we współpracy z marką Barilla.

Więcej podobnych przepisów:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk