Kukbuk
Kukbuk
Carpaccio z gęsi z sokiem rabarbarowym (fot. Kasia Stadejek)

Carpaccio z gęsi z sokiem rabarbarowym

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
pierś gęsi
1/2 sztuki
sok z rabarbaru
1 łyżka
olej rzepakowy
1 łyżka
sól wędzona
do smaku
pieprz
do smaku

Przepisy i przygotowanie potraw: Tomasz Zielke


Zdjęcia: Kasia Stadejek


Stylizacja: Kaja Werbanowska, Marcin Lewandowski, Michał Niemojewski

krok 1

Pierś lekko zmrażamy, kroimy w cienkie plasterki przy użyciu krajalnicy lub ostrego noża. Rozkładamy mięso na zimnym talerzu, polewamy je sokiem z rabarbaru i olejem, doprawiamy solą i pieprzem.

TIP

Pierś możemy dodatkowo lekko rozbić, by była delikatniejsza.

Zobacz również:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka