![Drożdżowe bułeczki zawijane z prażonymi jabłakami i cynamonem polane lukrem cytrynowym , przepis Edyta Przekop](https://mediaconvert.kukbuk.pl/C1jsNVZWdlwJMhnBiIGmotrYfDl7EfEp6kRi-JwbR58/fill/1418/1682/fp:0.65:0.58/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMTEtMjUv/RFNDMDY2MDNfcmVt/RERxZ190aW5pZmll/ZF90aW5pZmllZC5q/cGc.jpg)
Bułeczki drożdżowe z jabłkami
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
- CIASTO:
- mleko
- 250 ml
- drożdże świeże
- 60 g
- cukier
- 60 g
- masło
- 80 g
- mąka szenna
- 500 g + do podsypania
- sól
- szczypta
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- żółtko jajka "zerówki"
- 1 sztuka
- NADZIENIE:
- jabłko
- 4 sztuki
- woda
- 30 ml
- brązowy cukier
- 3 łyżki
- cynamon
- 1 łyżka
- ekstrakt waniliowy
- 2 łyżki
- LUKIER:
- cukier puder
- 100 g
- sok z cytryny
- 30 ml