![Prosty przepis na bruschettę z tapenadą i kolendrą – idealną przekąskę na piknik (fot. Maciej Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/S834d_xa_Kg_uuMislgiX7_-3ckXYIJnV1n0RtUT_UY/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMDctMjkv/SFk5QTA3NDNfMV8x/LmpwZw.jpg)
Bruschetta z tapenadą i kolendrą
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- ulubiona bagietka
- 100 g
- masło
- do smarowania
- żółte i czerwone pomidorki koktajlowe
- 80 g
- twarda mozzarella
- 30 g
- czarne oliwki
- 30 g
- tapenada z czarnych oliwek
- 50 g
- redukcja balsammiczna
- 30 ml
- świeża kolendra
- garść
- sól morska
- do smaku