Brioche z chrupiącym kurczakiem w maślance i coleslaw z maślanką
czas przygotowania:
typ diety:
typ posiłku:
- chrupiący kurczak
- udka kurczaka bez kości
- 400 g
- sól
- 1 łyżeczka
- Maślanka Mrągowska naturalna
- 300 ml
- mąka pszenna
- 250 g
- sól
- ½ łyżeczki
- suszony tymianek
- 1 łyżeczka
- suszona cebula
- 1 łyżeczka
- suszony czosnek
- 1 łyżeczka
- papryka w proszku
- 1 łyżeczka
- przyprawa 5 smaków
- 1 łyżeczka
- olej do smażenia
- coleslaw
- biała kapusta
- ½ główki
- marchew
- 1 duża sztuka
- sól
- ½ łyżeczki
- majonez
- 1 łyżka
- musztarda
- 1 łyżeczka
- miód
- 1 łyżeczka
- Maślanka Mrągowska naturalna
- ½ szklanki
- dodatkowo
- brioche
- 2 kromki na porcję
- sos sriracha według uznania
- marynowane jalapeño według uznania