Bezryba faszerowana w galarecie
czas przygotowania: 60 minut + czas na stężenie galarety
typ diety: wegańska
typ posiłku: goście idą
- zielona soczewica
- 1/2 szklanki
- kasza jaglana
- 1/2 szklanki
- seler
- 2 sztuki
- liść laurowy
- 2 sztuki
- ziele angielskie
- 5 sztuk
- jasny sos sojowy
- 2 łyżki
- nori
- 2 arkusze
- marchewka
- 1 sztuka
- sól
- do gotowania i do smaku
- groszek zielony
- 1/2 puszki
- cebula
- 2 sztuki
- czosnek
- 2 ząbki
- olej
- do smażenia
- natka pietruszki
- 5 gałązek
- pieprz
- do smaku
- kasza manna
- 3 łyżki
- bułka tarta
- 2 łyżki
- woda
- 1 i 1/2 l
- kostki warzywne
- 2 sztuki
- agar
- 2 łyżki
- DODATKOWO:
- cytryna
- do podania
- folia aluminiowa lub spożywcza