Kukbuk
Kukbuk

Bavette z zielonym pesto i ze smażoną wołowiną

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
marchew
2 sztuki
seler naciowy
4 sztuki
oliwa
4 łyżki
sól
do smaku
pieprz
do smaku
wołowina (najlepiej bavette)
300 g
makaron bavette
400 g
Barilla Pesto alla Genovese
1 słoiczek
kolendra
1 pęczek

Przepis i wykonanie: Diana Kosiorek


Zdjęcie: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Marcin Lewandowski

krok 1

Marchew kroimy techniką julienne, łodygi selera tniemy w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Wrzucamy na nią pokrojone warzywa, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na dużym ogniu.

krok 2

Mięso kroimy na cienkie, podłużne plastry. Mieszamy z pozostałą oliwą, solą i pieprzem. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i szybko smażymy na dużym ogniu. Przekładamy na talerz i odstawiamy na 5 minut, by mięso odpoczęło.

krok 3

Makaron gotujemy, odcedzamy – zostawiamy 100 mililitrów wody z gotowania.

krok 4

Warzywa mieszamy z mięsem. Dodajemy ugotowany makaron, pesto i wodę z gotowania. Dokładnie mieszamy.

Materiał powstał we współpracy z marką Barilla.

Więcej podobnych przepisów:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk