![bakłażany z orzechami włoskimi, faszerowany bakłażan, sakiewki bakłażanowe, kuchnia arabska, kuchnia izraelska, przekąska na imprezę, lekka kolacja, wegańskie przekąski, wegański obiad](https://mediaconvert.kukbuk.pl/ucSJPtsfGNvZFUEqpGiPee35boJmV9gbghBzXlPLcs8/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDMtMDYv/YmFrbGF6YW55LXot/b3J6ZWNoYW1pLXds/b3NraW1pLTc3MHg3/NTBfdGluaWZpZWQu/anBn.jpg)
Bakłażany z orzechami włoskimi
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
- bakłażan
- 3 średnie sztuki
- orzechy włoskie
- 200 g
- czosnek
- 2-3 ząbki
- mielona kolendra
- 1 łyżeczka
- kurkuma
- 1 łyżeczka
- biały ocet winny
- 1 łyżeczka
- woda (wrzątek)
- 100 ml
- olej roślinny
- do smażenia
- świeża kolendra
- garść
- granat
- 1/2 sztuki