![Jak przygotować bakłażana zapiekanawego w miso (fot. Sara Faruque)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/lpHG10RqhNQiUgqomfSp_-UtNojGlq513-deq9gQZFs/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMDgtMTgv/QmFrJUM1JTgyYXph/bl9fbWlzb18yXzEu/SlBH.jpg)
Bakłażan w glazurze wiśniowej z miso
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- bakłażan
- 1 sztuka
- olej sezamowy
- 3 łyżki
- wydrylowane wiśnie
- 10-12 sztuk
- cukier kokosowy
- 1 łyżeczka
- pasta miso
- 1 łyżka
- olej sezamowy
- 1 łyżka
- czosnek
- 1 ząbek
- ocet ryżowy
- 1 łyżeczka
- sos sojowy
- 1 łyżeczka
- dodatkowo:
- pestki granatu
- do podania
- wiśnie
- do podania
- listki mięty
- do podania
- tahina
- do podania
- ugotowany ryż jaśminowy
- do podania