Bagietka z panierowanymi boczniakami, warzywami i ostrym sosem majonezowym
czas przygotowania: 25 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: śniadanie
- boczniaki w panierce:
- boczniaki
- 150 g
- mąka pszenna
- 30 g
- mąka kukrydziana
- 20 g
- sól
- 1/2 łyżeczki
- mielona słodka papryka
- 1/2 łyżeczki
- mielony czarny pieprz
- 1/2 łyżeczki
- curry
- 1/2 łyżeczki
- mleko migdałowe
- ok. 50 ml
- bułka tarta
- 50 g
- biały sezam
- 15 g
- olej słonecznikowy
- do smażenia
- sos sriracha-majo:
- majonez wegański
- 100 ml
- sos sriracha
- 1 łyżka
- sok z limonki
- 20 ml
- czosnek
- 1 ząbek
- sól
- do smaku
- kanapka:
- masło
- 1 łyżka
- szalotka
- 2 łyżki
- bagietka pszenna
- 1 sztuka
- majonez wegański
- 1 łyżka
- sos sriracha-majo
- 2 łyżki
- sałata masłowa
- 2 listki
- ogórek kiszony
- 2 sztuki
- boczniaki w panierce
- kilka sztuk
- pomidor malinowy
- 1 sztuka