Kukbuk
Kukbuk

Awokado z cytrynową oliwą, chili i kolendrą

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
oliwa
100 ml
sok z cytryny
1 łyżka
dojrzałe małe awokado
4 sztuki
suszona papryczka chili
szczypta
sól w płatkach
do smaku
świeża kolendra
do smaku

Zdjęcie: Magda Klimczak / Dare to Cook

krok 1

Oliwę mieszamy w słoiczku z sokiem z cytryny. Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę i polewamy miąższ oliwą z cytryną. Doprawiamy chili, solą i świeżą kolendrą.

Więcej przepisów:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk