Antrykot z purée selerowym i sosami: rabarbarowym i z czarnej porzeczki
czas przygotowania: 60 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku:
- antrykot
- 350-400 g
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- olej
- do smażenia
- purée:
- seler
- 1 sztuka
- mleko 3,2%
- 500 ml
- sól
- do smaku
- masło
- 2 łyżki
- sok z cytryny
- do smaku
- sos rabarbarowy:
- bulion cielęcy lub drobiowy
- 150 ml
- sok z rabarbaru
- według uznania
- majeranek
- według uznania
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- sos z czarnej porzeczki:
- wino porzeczkowe
- 200 ml
- jagody jałowca
- kilka sztuk
- ciemny bulion demi glace
- 150 ml
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- zimne masło
- 30 g