Jako jedni z pierwszych zasmakowali w niej najlepsi – Justyna Słupska-Kartaczowska z Jadki we Wrocławiu, Patrycja Stefanów-Kot z Restauracji Koncertowej w Krynicy-Zdrój, Adam Adamczak z Oskomy w Poznaniu, Rafał Niewiadomski z Dymu na Wodzie w Ustce, Dawid Łagowski z Destylarni w Pałacu Mierzęcin, Robert Trzópek z warszawskiej restauracji Bez Gwiazdek oraz Tobyn Excell z Seal Project. Siedmiu uznanych szefów kuchni udało się na Żywiecczyznę, by odkryć bogactwo regionu – naturę, tradycję, rzemiosło, a przede wszystkim lokalne produkty.
Woda – arcydzieło natury
Zamknięta w zmysłowym, eleganckim kształcie i pełna naturalnego dobra – woda Żywiec Zdrój w nowych, szklanych butelkach inspiruje do odkrywania źródła autentycznego smaku i czerpania przyjemności z jego doświadczania. Krystaliczna górska woda źródlana Żywiec Zdrój, tworzona przez naturę w sercu Żywiecczyzny, jest naturalnie filtrowana przez piaskowce magurskie. Odpowiednia kompozycja składników mineralnych nadaje jej delikatny smak, który sprawia, że stanowi idealne dopełnienie różnorodnych dań.
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 2 minuty!