Jeśli szukamy mocno soczystych, nasyconych smakiem potraw, powinniśmy sięgnąć po mielone z łopatki. Możemy wtedy liczyć na wyjątkowo aromatyczne mięso, niewymagające długiego i powolnego gotowania. Takie, które rozpływa się w ustach.
Do najlepszego wyboru
Burgery, sosy, farsz, a nawet dodatek do sałatki lub zupy. Wieprzowe mielone ma wszechstronne zastosowanie. Jednak to, z której części wybierzemy mięso, przekłada się na finalny smak dania. Jeśli szukamy mocno soczystych, nasyconych smakiem potraw, powinniśmy sięgnąć po mielone z łopatki. Możemy wtedy liczyć na wyjątkowo smaczne mięso, niewymagające długiego i powolnego gotowania. Takie, które rozpływa się w ustach. Po czym poznać najlepsze mięso wieprzowe?
– Po lokalnym pochodzeniu, sposobie hodowli i produkcji, a także dobrych praktykach producenta! – wylicza Justyna Figiel-Kwapisz, Commercial Director of Retail w Goodvalley Polska. – W Dolinie Dobra sami zarządzamy każdym etapem produkcji, od uprawy pól, przez hodowlę, aż po zakład mięsny. Jesteśmy pewni jakości naszych produktów i tego, że wytwarzamy je w sposób zrównoważony, z poszanowaniem przyrody. W asortymencie mamy aż pięć rodzajów mięsa mielonego, aby każdy mógł wybrać swoją ulubioną wersję. Wybór zależy jedynie od preferencji kupującego, ponieważ wszystkie dostępne na rynku produkty Doliny Dobra pochodzą w 100% z najwyższej jakości polskiej wieprzowiny – podkreśla Justyna Figiel-Kwapisz.