Kukbuk
Kukbuk

Odkrywaj Polskę z przyjemnością

David Gaboriaud udowadnia, że slow life jest dla wszystkich, a my w duchu powolności rozkoszujemy się jabłkami pod kruszonką.

Tekst: redakcja

Zdjecia: materiały prasowe

Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 3 minuty!

Odkrywanie nowych miejsc jest najprzyjemniejsze, kiedy łączy się z poznawaniem nowych smaków. Jako zawsze głodni, na myśl o podróżach, szczególnie związanych z jedzeniem, cieszymy się najbardziej. Zabieramy kubki smakowe w nieznane i poszerzamy kulinarne horyzonty. Pragniemy być zaskakiwani, więc nieustannie poszukujemy nieodkrytych jeszcze destynacji.

W ramach akcji „Odkrywaj Polskę z przyjemnością” w poszukiwaniu smakowych inspiracji w podróż przez Polskę wybrał się David Gaboriaud. Wraz z marką Almette postanowił dotrzeć do miejsc w których życie płynie spokojnym rytmem. Przez sześć miesięcy będzie podróżował do najpiękniejszych zakątków naszego kraju sprawdzając, jak żyć bliżej natury, smakować życie wolniej i pełniej.

jabłka pod cynamonową kruszonką, jabłka pod kruszonką, szybki deser, owoce pod kruszonką, letnie owoce pod kruszonką, kruszonka pełnoziarnista, prostu deser, fit deser

Gaboriaud jest znany ze swojego uwielbienia dla regionalności i sezonowości. Jest jednym z jurorów akcji „KUKBUK poleca”, która ma na celu promocję lokalnych, rzemieślniczych producentów. Gotując podczas swojej wyprawy, David korzystał będzie z lokalnych dóbr i serka Almette. Stworzy dania w szacunku do tradycji regionów, starając się pokazać, że czerpanie radości z jedzenia oraz życie w zgodzie z rytmem przyrody jest osiągalne dla każdego z nas.

Pierwszą destynacją na drodze Davida był Dolny Śląsk. W Kotlinie Jeleniogórskiej, w której doskonale czuć bliskość przyrody i respekt dla tradycji, David zatrzymał się w Villi Greta. To miejsce przepełnione gościnnością i chęcią dzielenia się tym co najcenniejsze w regionie – lokalnymi przysmakami, górskim wyprawami i bogatą historią.

Tymczasem obowiązki wzywają, a my patrząc, jak David przemierza Polskę postanowiliśmy wprowadzić nieco klimatu Dolnego Śląska do redakcji.  Złota Reneta pod chrupiącą, cynamonową kruszonką, podana ze śmietankowym serkiem Almette choć na chwilę zaspokoiła nasze spragnione nowych smaków podniebienia.

Przepis na nasze jabłka pod cynamonową kruszonką >>

Chcemy wiedzieć co lubisz

Wiesz, że im więcej lajkujesz, tym fajniejsze treści ci serwujemy?

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk