Ta edycja była wyjątkowa pod wieloma względami. Pierwszy raz jesienią, a nie wiosną, i w tak niepewnym dla wszystkich czasie. Za to z najwyżej, jak dotąd, podniesioną przez uczestników poprzeczką oraz z najliczniejszą kapitułą, do której w tym roku dołączyli między innymi Maciej Nowak i Natalia Przybysz. Pierwszy raz bez gali finałowej, za to z dwudniowymi obradami w absolutnie niezwykłym miejscu, jakim jest Farma Bii – pięknie usytuowany, elegancki, butikowy pensjonat i zarazem szkoła gotowania.
To tam 1 i 2 października przy kilkumetrowym drewnianym stole, w całości zastawionym ponad 450 zgłoszonymi do konkursu produktami, nadesłanymi przez 230 polskich firm, zapadały decyzje, którymi dzisiaj dzielimy się z wami. Certyfikat jakości KUKBUK Poleca oraz nasze słynne Złote Jajo otrzymało 20 marek, a dwóm zdecydowaliśmy się przyznać wyróżnienie. Poznajcie laureatów 4. edycji konkursu KUKBUK Poleca.