Czy Lublin może być ciekawą destynacją kulinarną? Oczywiście, że tak! W mieście powstają kolejne lokale, które sprawiają, że do Lublina zaglądają smakosze z całej Polski. Oto sześć miejsc, które was nie zawiodą.
Piekarnia Kuźmiuk
Najstarsza piekarnia rzemieślnicza w Lublinie i jedna z najstarszych w Polsce – powstała w 1944 roku! To tutaj zjecie słynny lubelski przysmak, czyli cebularze. Zapiekane z cienko pokrojoną cebulą i makiem bułeczki są symbolem miasta, tak jak obwarzanki w Krakowie. Podobno receptura tych słonych przysmaków nie zmieniła się od lat czterdziestych. Cebularze są przygotowywane ręcznie przy użyciu tradycyjnych urządzeń i to rzemieślnicze podejście czuć w smaku. Chrupiąca skórka, mięciutki środek i pachnąca cebula z makiem – musicie spróbować tego lubelskiego klasyka!