Croissanty, cruffiny czy pain au chocolat to klasyki wśród francuskich wypieków, które zyskują w Polsce coraz więcej fanów. Jak ich apetyczny, a zarazem subtelny charakter uchwycić na iście instagramowym zdjęciu? Poznaj tipy ekspertów na kuszące fotografie paryskiego pieczywa!
Wygląd tego, co ma wylądować na naszym talerzu należy do najważniejszych – obok smaku, ceny, świeżości czy składu – czynników decydujących o wyborze danego produktu. Jak wynika z badań*, blisko połowa z nas przyznaje, że od czasu do czasu zdarza nam się kupić produkt tylko ze względu na jego… wygląd! Jednak nie tylko o zakup przecież chodzi.
Atrakcyjnie prezentujące się danie na instagramowym feedzie sprawia, że kciuki same układają się do oddania serduszka! Co zrobić, by delikatność i aksamitny smak francuskich wypieków ująć w obiektywie? Jak uchwycić ich subtelną teksturę i wyjątkową kruchość? Sprawdź wskazówki od agencji Od kuchni, która specjalizuje się w tworzeniu apetycznych kadrów, które przyciągają wzrok tysięcy followersów!