Festiwal Grilla 2020 w Zakopanem okazał się prawdziwą gratką dla amatorów grillowania, których w Polsce nie brakuje. Jak pokazują badania, ponad 75% Polaków już od końca kwietnia z utęsknieniem czeka na grilla, snując majówkowe plany o spotkaniu we własnym (lub cudzym) ogrodzie i marząc o daniach z kuszącym dymnym aromatem. Nie dziwi zatem, że 1 sierpnia na otwartym terenie przy wiatach grillowych kompleksu Nosalowy Dwór Resort & SPA pojawiło się spore grono osób głodnych wiedzy i kulinarnych wrażeń. W menu festiwalowym znalazło się osiem potraw z grilla, które pozwoliły nie tylko odkryć nowe połączenia smakowe, ale także poznać wiele sekretów udanego grillowania.

Wielkie grillowanie
To jedno z ulubionych letnich zajęć Polaków. Najlepiej połączyć je z otwartą przestrzenią i widokiem na góry oraz z wyjątkowym menu – wtedy dostaniemy przepis na grillowanie idealne.
Opublikowano: 10 Września 2020
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 4 minuty!