W waszym programie „Dziewczyny z wypiekami” tworzycie wyjątkowe torty na zamówienie. Odnoszę wrażenie, że ta praca wykracza nieco poza cukiernictwo – jesteście nie tylko specjalistkami od słodkości, ale też artystkami, a do tego musicie odgadnąć, czego pragnie klient.
Agata Stankiewicz:Rzeczywiście tak jest. Robienie tortów na zamówienie to nie tylko cukiernictwo, ale i praca z klientem, często bardzo wymagającym. Liczą się dobre podejście do ludzi, umiejętność słuchania i dużo empatii. Klienci często mają konkretną wizję tego, jak wypiek ma wyglądać i smakować, a naszym zadaniem jest jak najlepiej te wymagania odwzorować. To zawsze duże wyzwanie.
Małgorzata Nagat:Ale zdarza się też, że goście dają nam wolną rękę, i wtedy tym bardziej musimy dobrze ich poznać, aby spełnić oczekiwania. Takie zlecenia są dla nas najciekawsze, bo możemy się realizować artystycznie.