Żeby zrobić idealny ser, wcale nie trzeba czekać całymi dniami, aż mleko się ukwasi. Co więcej, z odpowiednim przepisem i kilkoma cennymi wskazówkami przygotowanie domowego twarogu wcale nie musi być tak trudne, jak się wydaje, o czym przekonuje Gieno Mientkiewicz, serowar i smakosz wszelkich twarogów. Chętni, by podjąć się kolejnego kulinarnego wyzwania? W takim razie nie ma lepszego dnia na spróbowanie swoich sił w kuchni niż Dzień Twarogu, który po raz pierwszy będziemy obchodzić 2 czerwca.
A jeśli macie jakieś wątpliwości, śmiało zadawajcie pytania naszemu serowemu ekspertowi, który wszystko wyjaśni i opowie, jak krok po kroku przygotować domowy twaróg. Wystarczy, że 2 czerwca opiszecie swoje dylematy na naszym koncie na Instagramie lub pod postem z informacją o akcji na Facebooku. Tymczasem zobaczcie, jakie przepisy na domowy twaróg poleca Gieno Mientkiewicz.