Przyrządzanie treściwych, zdrowych i smacznych posiłków dla dziecka spędza sen z powiek niejednemu rodzicowi. Ograniczona ilość czasu połączona ze zmieniającymi się preferencjami smakowymi maluchów sprawia, że to nie lada wyzwanie. Utrudnieniem może też być znalezienie takich przepisów, które sprawdzą się dla całej rodziny i pomogą ograniczyć czas spędzony w kuchni. Co zrobić, by w mgnieniu oka usatysfakcjonować zarówno dorosłego smakosza, jak i potomstwo, któremu nieraz zdarzało się kręcić nosem na przygotowany przez rodzica posiłek? Z pomocą przychodzi Marysia Przybyszewska – mistrzyni roślinnego comfort foodu – i jej „Dobra książka. Wegeprzepisy dla dzieciaków i rodziny”.
W wydanej przez wydawnictwo Cyranka publikacji Marysia zamieściła mnóstwo przepisów na proste, ale odżywcze śniadania, lunche, obiady i dodatki – łączy je to, że sprawdzą się jako posiłek i dla małych, i dla dużych, a ich przygotowanie nie zabierze wiele czasu. Oprócz receptur na dania książka zawiera mnóstwo porad – od dotyczących narzędzi kuchennych, technik krojenia czy używania przypraw po te, jak sprawić, by wszyscy domownicy jedli więcej warzyw. O to, co jeszcze kryje „Dobra książka. Wegeprzepisy dla dzieciaków i rodziny” i czego trzeba, by zostać mistrzem roślinnej kuchni, pytamy autorkę Marysię Przybyszewską.