Zupa koreańska z szarpanym chlebowcem
czas przygotowania: 90 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
- młody chlebowiec
- 1 puszka
- sos sojowy
- 4 łyżki
- wędzona słodka papryka
- 1 łyżeczka
- płatki drożdżowe
- 1 łyżka
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- olej
- do smażenia
- boczniaki
- 250 g
- woda
- 2½ l
- kostka rosołowa warzywna
- 3 sztuki
- kapusta pekińska
- 5 liści z wierzchu
- szczypior dymki
- 1 pęczek
- kiełki fasoli
- 1 szklanka
- czosnek
- 1 ząbek
- papryczka chili
- 1 strąk
- ostra pasta paprykowa
- 2 łyżeczki
- olej sezamowy
- 2 łyżki
- koncentrat pomidorowy
- 2 łyżki
- makaron ryżowy cienki
- 200 g
- sok z cytryny
- do skropienia