Wiśnianki z lukrem różanym
        typ diety: dowolna
 
        typ posiłku: deser
- Ciasto drożdżowe:
 - mąka pszenna
 - 300 g
 - drożdże suche
 - 6 g
 - sól
 - szczypta
 - cukier
 - 50 g
 - olej
 - 50 ml
 - mleko roślinne
 - 100 ml + do smarowania
 - ekstrakt z wanilii
 - według uznania
 - mleczko kokosowe
 - 30 g
 - Nadzienie:
 - wiśnie
 - 400-600 g
 - mąka ziemniaczana
 - 3 łyżki
 - cukier
 - 5-6 łyżek
 - ekstrakt z wanilii
 - według uznania
 - Kruszonka:
 - mąka pszenna
 - 100 g
 - cukier
 - 50 g
 - olej kokosowy
 - 50 g
 - Lukier:
 - aquafaba
 - 3 łyżki
 - cukier puder
 - 150-200 g
 - sok z cytryny
 - ½ łyżeczki
 - woda różana
 - ½ łyżeczki
 
