Tofu po benedyktyńsku z wegańskim sosem holenderskim
czas przygotowania: 20 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: śniadanie
- wędzone tofu
- 4 plastry
- awokado
- ½ sztuki
- żółty pomidor
- 1 sztuka
- wegański majonez
- 2 łyżeczki
- czerwona papryka
- 4 plasterki
- English muffins
- 2 sztuki
- rukola
- garść
- sok z cytryny
- 1 łyżka
- Wegański sos holenderski:
- napój roślinny niesłodzony
- 250 ml
- mąka ryżowa
- 2 łyżki
- płatki drożdżowe
- 3 łyżki
- kurkuma
- ½ łyżeczki
- czosnek granulowany
- ⅓ łyżeczki
- sól
- szczypta
- czarny pieprz
- szczypta
- sok z cytryny
- 1 łyżka
- olej słonecznikowy lub kokosowy
- 1 łyżka