krok 3
Wodę z laską cynamonu i cukrem umieszczamy w rondelku, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z palnika.
krok 4
W osobnym naczyniu gotujemy mleko. Wlewamy je do miski z mąką, energicznie mieszając rózgą kuchenną. Syrop cukrowo-cynamonowy przelewamy przez sito, dodajemy do pozostałych składników, mieszamy i odstawiamy do przestudzenia na ok. 10 minut.
krok 5
Żółtka roztrzepujemy, dodajemy je do ostudzonej wody oraz mleka. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy o dość rzadkiej konsystencji.
krok 6
Budyniowy krem przelewamy do gniazdek z ciasta francuskiego, wypełniając je do 3/4 wysokości boków ciasta.
krok 7
Ciastka pieczemy w temperaturze 240ºC z termoobiegiem przez około 20 minut. Najlepiej smakują jeszcze gorące, oprószone cynamonem.
Więcej inspirujących zdjęć i smacznego jedzenia znajdziecie na Instagramie Sylwii >>