![Sezonowy targ: owoce lata – tarta z morelami pod kruszonką migdałową. Pyszny, letni deser (fot. Maciej Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/zJARNdf1tfYZtQqQT8A3d9TDhX-_lSVLlM1Vg5Xbn38/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMDgtMDUv/S3IlQzQlOTlnbGlj/Y3lfUG9taWRvcnlf/aV9zJUM1JTgyb2Rr/byVDNSU5QmNpMjAy/Ml8ybS5qcGc.jpg)
Tarta z morelami pod kruszonką migdałową
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: deser
- Ciasto:
- masło
- 120 g
- mąka
- 200 g
- mąka migdałowa lub zmielone migdały
- 27 g
- cukier puder
- 60 g
- sól
- 3 g
- jajko
- 1 sztuka
- Kruszonka:
- mąka
- 45 g
- masło
- 45 g
- cukier
- 40 g
- zmielone migdały
- 45 g
- sól
- 2 g
- Morele:
- morele
- 5-6 sztuk
- masło
- 35 g
- listki świeżego tymianku
- 1,5 łyżeczki
- sok z cytryny
- z z ½ sztuki