Tarta z burakami i kozim serem
czas przygotowania: 40 minut + czas pieczenia
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Spód:
- mąka pszenna
- 220 g
- zimne masło
- 130 g
- sól
- ½ łyżeczki
- jajko „zerówka”
- 1 sztuka
- skórka z cytryny
- z ½ sztuki
- Farsz:
- purée z buraków
- 180 g
- miękki kozi ser
- 50 g + 30 g
- czerwona cebula czerwona cebula
- 1 sztuka
- czosnek
- 1 ząbek
- masło
- 5 g
- jajko „zerówka”
- 2 sztuki
- śmietana 30%
- 100 ml
- tłuste mleko
- 40 ml
- gałka muszkatołowa
- ⅓ łyżeczki
- sól
- ⅓ łyżeczki
- czarny pieprz
- ½ łyżeczki
- orzeszki pinii
- 30 g
- świeży tymianek
- 2-3 gałązki