![Przepis na stek z polędwicy wołowej w otoczce musztardowo-ziołowej z purée selerowym i chałką (fot. Maciek Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/wigJji7IJ4kdZwxMBa2NgrlA45J1v9Pb9poCR-Kq6mo/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDktMjAv/a2FtaXNfJUM1JUJD/eWNpZV96ZV9zbWFr/aWVtMzIwMl90aW5p/ZmllZC5qcGc.jpg)
Stek z polędwicy wołowej w otoczce musztardowo-ziołowej
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
- purée selerowe:
- niewielki seler
- 1 sztuka
- mleko pełne
- 200 ml
- woda
- 200 ml
- sól
- do smaku
- sok z cytryny
- do smaku
- steki:
- polędwica wołowa
- 800 g (4 kawałki)
- sól
- do smaku
- mielony czarny pieprz
- do smaku
- oliwa
- 2 łyżki
- musztarda delikatesowa Kamis
- 4 łyżeczki
- posiekane zioła (trybula, estragon, pietruszka, tymianek)
- 4 łyżki
- chałka:
- chałka
- 4 kromki
- masło
- 2 łyżki