![Pierś z kaczki z purée jabłkowo-musztardowym i czerwoną kapustą z wiśniami (fot. Maciek Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/lh6Diq8dahAYq3_BOEPg-nObQ18J9McUEDDw-QK3xMk/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDktMTMv/a2FtaXNfJUM1JUJD/eWNpZV96ZV9zbWFr/aWVtMzAyNF90aW5p/ZmllZC5qcGc.jpg)
Pierś z kaczki z czerwoną kapustą
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
- purée jabłkowo-musztardowe:
- kwaśne jabłka, najlepiej granny smith
- 2 sztuki
- ocet jabłkowy
- 1 łyżeczka
- woda
- ½ szklanki
- cukier
- do smaku
- musztarda chrzanowa Kamis
- 1 łyżeczka
- kapusta:
- czerwona kapusta
- ¼ główki
- oliwa
- 2 łyżki
- suszone wiśnie
- 2 łyżki
- cukier i sól
- do smaku
- mielony czarny pieprz
- do smaku
- kaczka:
- pierś kaczki
- 2 sztuki
- sól
- do smaku
- mielony czarny pieprz
- do smaku