Spring rollsy z melonem, mango, arbuzem i krewetkami
czas przygotowania: 60 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Domowy sambal:
- papryczki pepperoni
- 15 sztuk
- sól
- 2 łyżeczki
- czosnek
- 1 ząbek
- brązowy cukier
- 1 łyżeczka
- ocet jabłkowy
- 1 łyżeczka
- ocet ryżowy
- 1 łyżka
- sok z limonki
- 30 ml
- oliwa
- 1 łyżka
- Sos orzechowy z chili:
- masło orzechowe
- 1 łyżka
- tahini
- 1 łyżka
- domowy sambal
- 1 łyżeczka
- brązowy cukier
- 1 łyżeczka
- sok z limonki
- 30 ml
- sos sojowy
- 30 ml
- zimna woda
- 50 ml
- Sos imbirowo-pomarańczowy z sezamem:
- dymka
- 1 sztuka
- starty imbir
- 1 łyżeczka
- domowy sambal
- ½ łyżeczki
- ocet ryżowy
- 2 łyżki
- sos sojowy
- 50 ml
- olej sezamowy
- 1 łyżka
- brązowy cukier
- ½ łyżeczki
- biały sezam
- 1 łyżka
- sok z pomarańczy
- z 1 sztuki
- Spring rollsy:
- makaron ryżowy
- 50 g
- melon
- ½ sztuki
- mango
- 1 sztuka
- arbuz
- 200 g
- marchewka
- 1 sztuka
- ogórek
- 1 sztuka
- awokado
- 1 sztuka
- sałata
- kilka liści
- krewetki gotowane
- 200 g
- papier ryżowy
- 1 opakowanie
- woda do namaczania papieru