Śniadaniowe taco z tofucznicą i owocową salsą
czas przygotowania: 50 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: śniadanie
- Domowe placki kukurydziane:
- mąka pszenna
- 150 g
- mąka kukurydziana
- 100 g + do posypania
- sól
- ½ łyżeczki
- roztopione masło roślinne
- 40 g
- ciepła woda
- 140 ml
- Salsa:
- szalotka
- 1 sztuka
- czosnek
- 1 ząbek
- pomidor
- 1 sztuka
- ananas
- 100 g
- mango
- 100 g
- świeża kolendra
- garść
- sok z limonki
- ½ sztuki
- papryczka jalapeño
- ⅓ sztuki
- sól
- do smaku
- czarny pieprz
- do smaku
- Sos z awokado:
- dojrzałe awokado
- ½ sztuki
- zielona cebulka
- 1 sztuka
- świeża kolendra
- garść
- czosnek
- ½ ząbka
- limonka
- ½ sztuki
- napój migdałowy
- 80 ml
- oliwa
- 1 łyżka
- sól
- ½ łyżeczki
- czarny pieprz
- ½ łyżeczki
- ostra papryka
- ¼ łyżeczki