Smażona salsefia z sosem z kiszonych białych szparagów
czas przygotowania: 1 godzina
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
- sos z kiszonych białych szparagów:
- sok z kiszenia szparagów
- 60 ml
- masło
- 60 g
- crème fraîche
- 20 g
- sól i cukier
- do smaku
- salsefia:
- cytryna
- 1 sztuka
- salsefia
- 500 g
- olej do smażenia
- 1 łyżka
- masło
- 50 g
- czosnek
- 2 ząbki
- tymianek
- 1 gałązka
- sól
- do smaku
- sok z cytryny
- do smaku
- do podania:
- bułka tarta
- 60 g
- masło
- 30 g
- sól
- do smaku
- piklowane liście i pędy czarnej porzeczki, solone mirabelki, kiszony agrest lub inne słodko-kwaśne pikle i kiszonki
- według uznania