Sałatka z pieczonych warzyw z jarmużem i fetą
czas przygotowania: 45 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- dynia hokkaido
- 500 g
- marchewka
- 2 sztuki
- pietruszka
- 1 sztuka
- czerwona cebula
- 2 małe sztuki
- burak
- 1 sztuka
- brukselka
- 150 g
- olej roślinny
- 20 ml
- sól
- 1 łyżeczka
- czarny pieprz
- ½ łyżeczki
- oregano
- ⅓ łyżeczki
- pestki dyni
- 20 g
- słonecznik
- 20 g
- jarmuż
- 100 g
- granat
- ½ sztuki
- feta
- 50 g
- Sos:
- czosnek
- 1 ząbek
- oliwa
- 40 ml
- musztarda diżońska
- 15 g
- sok z cytryny
- 1 łyżka
- miód
- 1 łyżka
- woda
- 20 ml