Kukbuk
Kukbuk
Szybkie brunche – sałatka z grillowanymi szparagami (fot. materiały prasowe)

Sałatka z grillowanymi szparagami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: śniadanie
kozi ser (rolada)
4 łyżki
śmietana 30%
3 łyżki
sól
¼ łyżeczki
szparagi mini
10 sztuk
pomidorki cherry
10 sztuk
ziarna gotowanej kukurydzy
3 łyżki
sałata rzymska mini
2 sztuki
ulubione świeże zioła (mieszanka)
½ pęczka
Dressing:
ulubione zioła (mieszanka)
½ pęczka
sól
szczypta
ocet jabłkowy
1 łyżeczka
cukier
½ łyżeczki
olej rzepakowy tłoczony na zimno
½ szklanki

Przepis: Artur Kokoszka Farma Bii


Stylizacja: Anna Orechwo


Zdjęcia: Rafał Meszka

krok 1

Kozi ser łączymy ze śmietaną, doprawiamy solą. Szparagi pieczemy w 180 stopniach przez 2 minuty.

krok 2

Szykujemy dressing. Mieszankę ziół wkładamy do blendera, dodajemy sól, ocet, cukier i olej rzepakowy. Miksujemy około 2 minut, aż uzyskamy jednolitą konsystencję.

krok 3

Kozi ser rozsmarowujemy na talerzu, układamy na nim wszystkie warzywa i świeże zioła. Polewamy dressingiem.

Philips

Materiał powstał we współpracy z marką Philips >>

Przeczytaj również:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk