Kukbuk
Kukbuk
Lunchboxy z sałatką z buraka, gruszki i fety (fot. Maciek Niemojewski)

Sałatka z burakami, gruszką i fetą

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut
typ diety: fit
typ posiłku: obiad
składniki na dwie porcje:
buraki
4
twardai słodka gruszka
1
orzechy włoskie
2 garście
oliwa
do polania
sól
do smaku
pieprz
do smaku
feta
do posypania

Przepis: Kasia Stadejek


Zdjęcie: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Agata Jankowska

przygotowanie:

Buraki owijamy folią aluminiową i pieczemy około 20 minut aż zmiękną. Następnie kroimy je na kawałki średniej wielkości, gruszkę w ćwierć plasterki. Składniki układamy w pudełku, polewamy oliwą, solimy i pieprzymy.

Na lunch: Zimowe sałatki

więcej pomysłów z burakami:

Reklama

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk