Kukbuk
Kukbuk

„Ramen” z makaronem bucatini i sosem Olive

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: 
typ posiłku: 
czerwona papryka
2 sztuki
oliwa
do polania
sól
do smaku + do gotowania
cukinia
1 sztuka
sos Barilla Olive
1 słoiczek
brązowe pieczarki
150 g
pomidor malinowy
1 sztuka
makaron bucatini
150 g
bulion warzywny
½ l
bazylia, kolendra lub natka pietruszka
do posypania

dinner.show

Krok 1

Paprykę polewamy oliwą, solimy i pieczemy w temperaturze 220 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu obieramy ze skóry. 

Krok 2

Cukinię kroimy w paski, aby przypominała spaghetti, i marynujemy w sosie Barilla Olive.

Krok 3

Pieczarki grillujemy na patelni przez około 5 minut, doprawiamy solą. Czynność powtarzamy z przekrojonym na pół pomidorem, ale solimy go dopiero po zdjęciu z patelni. 

Krok 4

Gotujemy makaron. Zagotowujemy bulion. 

Krok 5

Ugotowany makaron i cukinię formujemy w gniazdka i przekładamy do głębokiej miski. Dodajemy pozostałe składniki, zalewamy gorącym bulionem i posypujemy listkami bazylii, kolendry lub pietruszki.

Materiał stworzony we współpracy z marką Barilla.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk