Pszenne bajgle z szarpaną wieprzowiną
czas przygotowania: 90 minut + czas chłodzenia ciasta + czas na wyrastanie bułeczek
typ diety: dowolna
typ posiłku: śniadanie
- Szarpane karczek wieprzowy:
- sól
- 1 łyżeczka
- pieprz
- 1 łyżeczka
- brązowy cukier
- 2 łyżeczki
- czosnek granulowany
- 1/2 łyżeczki
- papryka słodka mielona
- 2 łyżeczki
- sos sojowy
- 2 łyżki
- ketchup
- 2 łyżki
- karczek wieprzowy
- 500 g
- cebula
- 1 sztuka
- łagodne ciemne piwo
- 50 ml
- Bajgle
- ciepłe mleko
- 75 ml
- świeże drożdże
- 25 g
- cukier
- 1 łyżka
- mąka pszenna
- 500 g
- sól
- 1 łyżeczka
- oliwa
- 2 łyżki
- ciepła woda
- ok. 200 ml
- Do gotowania:
- woda
- 1 1/2 l
- miód
- 2 łyżki
- soda oczyszczona
- 2 łyżki
- sól
- 1 łyżka
- Do posypania:
- prażony sezam
- 150 g
- Do podania (na 1 bajglu):
- majonez
- 2 łyżki
- musztarda miodowa
- 2 łyżki
- sałata masłowa
- 2 liście
- szarpany karczek wieprzowy
- 150 g
- ogórek małosolny
- 1 sztuka