Placki z kalafiora z kremowym labnehem
czas przygotowania: 30 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- kasza jaglana
- 1 szklanka
- kalafior
- 500 g
- czosnek
- 1 ząbek
- cebula
- 1 sztuka
- olej kokosowy
- 1 łyżka
- mąka pszenna
- 1/3 szklanki
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- uprażone pestki słonecznika i dyni
- 1/2 szklanki
- natka pietruszki
- 2 łyżki
- sól
- do smaku
- piperz
- do smaku
- do obtaczania:
- bułka tarta
- według potrzeby
- dip:
- lebneh
- 1/2 szklanki
- jogurt naturalny
- 1/3 szklanki
- sok z cytryny
- 1 łyżka
- za'atar
- 1-2 łyżeczki