Pikantne curry z fasolką i rybą
czas przygotowania: 30 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- szalotka
- 1 sztuka
- czosnek
- 2 ząbki
- imbir
- 3-centymetrowy kawałek
- papryczka chilli
- 1 sztuka
- kurkuma
- 1-2 łyżeczki
- curry
- 1 łyżeczka
- zielona papryka
- 1/2 sztuki
- zielona fasolka (świeża lub mrożona)
- 100 g
- filet z dorsza
- 400 g
- olej kokosowy
- 2 łyżki
- mleczko kokosowe
- 400 ml
- bulion warzywny lub woda
- 100 ml
- trawa cytrynowa
- 1 sztuka
- liście kaffiru
- 2 sztuki
- pomarańcza
- 1/2 sztuki
- sos rybny
- 2 łyżki
- sos sojowy
- 1 łyżka
- limonka
- 1/2 sztuki
- Do podania:
- ulubiony biały ryż
- 100 g
- prażone orzechy ziemne
- 30 g
- prażony sezam
- 5 g
- świeża kolendra
- kilka listków