Kukbuk
Kukbuk
Przepis na pieczone grejpfruty

Pieczone grejpfruty z sosem orzechowym

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 25 min + 10 min pieczenia
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
SOS:
nerkowce
75 g
syrop klonowy
1 łyżka
woda
1/2 szklanki
DODATKOWO:
grejpfrut
2 sztuki
syrop klonowy
2 łyżki
cynamon cejloński
szczypta

Przepis i zdjęcie: Anna Szewczak

krok 1

Nerkowce zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut.

krok 2

Odcedzamy orzechy, wlewamy do nich syrop klonowy i wodę. Blendujemy na gładki sos.

krok 3

Grejpfruty przekrawamy na pół. Nacinamy je małym nożykiem wzdłuż błon. Miąższ smarujemy syropem klonowym wymieszanym z cynamonem. Pieczemy połówki grejpfrutów przez 10 minut, korzystając z funkcji grilla.

krok 4

Pieczone grejpfruty serwujemy z sosem orzechowym.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka