Phở bò Hanoi
czas przygotowania:
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- kości wołowe (w miarę możliwości kości szpikowe)
- 1 kg
- ogon wołowy od rzeźnika, pokrojony na kawałki 3 cm
- 1 sztuka
- wołowina do gotowania (np. mostek, łopatka lub antrykot)
- 500 g
- imbir
- 1 kawałek ok. 15 g
- szalotka
- 5 sztuk
- czarny kardamon
- 1 torebka
- cukier
- 1 łyżka
- sól
- do smaku
- anyż
- 1 gwiazdka
- cynamon
- 2 cm kawałek
- sos rybny
- 5 łyżek
- Wkładka:
- mięso wołowe bez tłuszczu
- 200 g
- bánh phở (makaron ryżowy, rozmiar M)
- 250 g
- czosnek dęty
- 1 pęczek
- Dodatki i przyprawy
- limonka
- 1 sztuka
- chili ptasie oko
- 1-2 sztuki
- świeżo tłuczony czarny pieprz
- do smaku
- sos rybny
- do smaku